Skupština Srbije bira novog ministra privrede

Izvor: Bor030.net, 03.Sep.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije bira novog ministra privrede

Skupština Srbije u sredu je počela sednicu po hitnom postupku, na kojoj se razmatra predlog da predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić bude izabran za novog ministra privrede Srbije.

Iako je predlog za novog ministra privrede trebalo da obrazloži premijer Aleksandar Vučić, to će umesto njega učiniti prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Premijer je 19. avgusta dostavio Skupštini predlog za novog ministra privrede. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << To mesto je upražnjeno ostavkom Dušana Vujovića da bi preuzeo mesto ministra finansija, gde je zamenio Lazara Krstića.

Željko Šertić je član vladajuće Srpske napredne stranke, a predsednik PKS-a je od marta 2013. godine. Šertić je diplomirani menadžer Fakulteta za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union i privrednik iz Novog Sada, koji se biznisom bavi duže od 25 godina.

(Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Poslanici NDS napustili zasedanje Skupštine

Izvor: Blic, 03.Sep.2014

Poslanici Nove demokratske stranke (NDS) napustili su sednicu Skupštine Srbije, uoči pretresa o kandidatu za novog ministra privrede, nezadovoljni što predlog o izboru novog ministra obrazlaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a ne premijer Srbije Aleksandar Vučić...- “Ne možemo da održimo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.