Otvoren sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Nov.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Na kragujevačkom Šumadija sajam danas je svečano otvoren sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i treći prodajni Sajam zimnice i domaće radinosti koji pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave organizuje Gradska turistička organizacija.

U ime Šumadija sajma izlagačima i gostima dobrodošlicu je poželeo direktor Dušan Petković, koji je ovom prilikom rekao da Sajam turizma i seoskog turizma ima dobru sedmogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << tradiciju, a da novim poslovnim ambijentom koji kreiramo na Šumadija sajmu, želimo da svaka naredna manifestacija čiji smo domaćini bude bar za dva koraka bolja, uspešnija i kvalitetnija od prethodne.

Na ovogodišnjem Sajmu svoje turističke potencijale u naredna tri dana predstavlja preko 120 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Izrazivši zahvalnost pokroviteljima na podršci i izlagačima kojih je iz godinu u godinu sve više, Snežana Milisavljević, direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac Snežana Milisavljević je rekla da se nada da će sajam posetiti i veliki broj Kragujevčana, jer će na taj način biti ostvareno ono o čemu turistički radnici govore, a to je da ne poznajemo dovoljno zemlju u kojoj živimo i u kojoj smo rođeni, gradove i opštine u kojima smo ponikli, a toliko toga je lepog što jedni drugima možemo da pokažemo.Kada govorimo o seoskom turizmu, naši domaćini osim kvaltetnog smeštaja, odmora i izleta nude i gastronosmke užitke u tradicionalnim specijalitetima, što je još jedan od razloga za posetu i prodajnom Sajmu zimnice, poručila je Snežana Milisavljević.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i saradnika, na svečanom otvaranju sedmog Sajma turizma i seoskog turizma dobrodošlicu u grad dobrih domaćina poželeo je prof. dr Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika. “Turizam, kao razvojnu šansu, prepoznali smo relativno skoro iako su grad Kragujevac i okolina prepoznatljivi po brojnim manifestacijama, kulturno - istorijskim znamenitostima, prirodnim lepotama, seoskom turizmu i gastronomiji. Prvi sajam turizma organizovali smo 2009. godine, a dokaz da je to bio dobar poslovni potez je i laskava titula «Specijalni događaj u funkciji promocije turizma» koju je Sajam osvojio već u trećoj godini. Sajmom turizma, grad Kragujevac napravio je još jedan iskorak u pozicioniranju na sajamskoj mapi u ovom delu regiona, a sa pratećim programima postaje prepoznatljivo mesto povezivanja ljudi i tržišta, mesto komunikacije i edukacije, kazao je Zdravković.

Sajam je svečano otvorila Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Posetioci sajma će u naredna tri dana biti u prilici da prisustvuju promocijama i prezentacijama ugostiteljskih objekata i seoskih domaćinstava, kao i nastupima kulturno umetničkih društava i plesnih grupa, a na završnoj svečanosti u subotu najboljim izlagačima biće dodeljene nagrade za najuspešniju promociju, najbolje uređen izlagački prostor i najbolji promotivni materijal. Ulaz i parking za sve posetioce je besplatan.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Više od sto izlagača na Sajmu turizma u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 27.Nov.2015, 13:57

U Kragujevcu je u toku dvodnevni Sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Treći prodajni sajam zimnice i domaće radinosti...Otvaranju sajma, u četvrtak, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Turističke organizacije Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija...Pomoćnica...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.