Više od sto izlagača na Sajmu turizma u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 27.Nov.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od sto izlagača na Sajmu turizma u Kragujevcu

U Kragujevcu je u toku dvodnevni Sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Treći prodajni sajam zimnice i domaće radinosti.

Otvaranju sajma, u četvrtak, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Turističke organizacije Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pomoćnica ministra Renata Pindžo najavila je da će u 2016. iz budžeta biti izdvojeno više novca za razvoj turističke infrastrukture, privlačenje inostranih gostiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << kao i program vaučera za domaće turiste.

Tokom trajanja sajma biće organizovana brojna stručna predavanja i radionice, zasedaće Grupacija za ruralni turizam Privredne komore Srbije, a Nacionalna asocijacija turističkih agencija JUTA najavila je radionicu pod nazivom “Interaktivni softver za male agencije”.

Za domaćine koji se bave seoskim turizmom najavljena su predavanja kako da na najbolji način promovišu svoj turistički proizvod, a biće razgovarano i o lovno-turističkim mogućnostima Kragujevca, odnosno Šumadije. Biće organizovana i tradicionalna “Šumadijska čajanka” i nekoliko vodičkih tura.

Na sajmu će biti dodeljene i nagrade u kategorijama “Najuspešnija promocija”, “Najuređeniji izlagački prostor”, “Najbolji promo materijal” i “Specijalna nagrada sajma”.

Na sajmu učestvuje oko 120 izlagača iz lokalnih i regionalnih turističkih organizacija, agencija, osiguravajućih društava, klimatskih i banjskih lečilišta i zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostiteljskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova i savremenih tehnologija u turizmu.

Posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom izlagača iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i kantona Bosne i Hercegovine.

Tokom sajamskih dana ulaz i parking za posetioce su besplatni.

Organizatori sajma su Gradska turistička organizacija Kragujevac i „Šumadijasajam“, a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Kragujevac.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.