Novo hapšenje zbog droge

Izvor: Pančevac-online.com, 16.Okt.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo hapšenje zbog droge

Pančevačka policija je ovih dana pojačala borbu protiv narkomanije. Posle nekoliko akcija u kojima je otkriveno skoro četrdeset kilograma marihuane i hapšenja lica koja su je uzgajala i preprodavala, danas je priveden i pritvoren mladić star trideset tri godine iz jednog sela u okolini Pančeva.

Prilikom pretresa njegove kuće inspektori policije pronašli su i zaplenili oko 820 grama marihuane. Zbog toga će po isteku dvodnevnog pritvora on biti priveden tužiocu uz krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << u kojoj se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsećamo, za to krivično delo izriču se zatvorske kazne u rasponu od tri do dvanaest godina. Pod udar sankcija dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i oni koji stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Hapšenje zbog posedovanja droge i oružja

Izvor: B92, 17.Okt.2015, 19:51

Policijska uprava u Prokuplju saopštila je da je jednom muškarcu određena pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i droge...U saopštenju se navodi da je prilikom pretresa stana osumnjičenog D. Đ. (29) policija pronašla pištolj, 14 metaka i oko 19 grama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.