JUŽNI TOK: Izgradnja počinje u oktobru

Izvor: BKTV News, 16.Sep.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUŽNI TOK: Izgradnja počinje u oktobru

Puna izgrađa Južnog toka u Srbiji počeće u oktobru, najavio je danas zamenik direktora za projekte u Gaspromu Aleksandar Siromjatin.

On je istakao će se radovi na Južnom toku u Srbiji odvijati bez obzira na situaciju u Bugarskoj, u kojoj su radovi na Južnom toku trenutno suspendovani dok se projekat ne usaglasi sa pravilia EU.
Siromjatin je na konferenciji o mogućnosti korišćenja prirodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << gasa u Dunavskom regionu u Budimpesti, najavio da će do kraja septembra u Srbiji biti završena i Izdata građevinska dozvola za trasu tog gasovoda kroz našu zemlju.
Rusija ne planira prekid isporuke gasa Evropi
Rusija ne planira prekid ili smanjenje isporuke gasa centralnoj i zapadnoj Evropi, kao meru kontrasankcija Evropskoj uniji, izjavio je danas zamenik ministra energetike Rusije Anatolij Janovski.
„Koliko znam, ne analiziramo takve kontrasankcije koje nikome ne bi odgovarale“, rekao je Janovski novinarima, na konferenciji o upotrebi prirodnog gasa u Dunavskom regionu , koja se održava u Budimpešti.
Sankcije koje je EU uvela Rusiji vise štete EU nego ekonomiji Rusije, dodao je Janovski.
Odgovarajući na novinarska pitanja o Južnom toku, Janveski je rekao da je Rusija spremna za dijalog sa EU, kako bi našli rešenje za nastavak realizacije tog projekta.
On je napomenuo da Evropska komisija, sa kojom su počeli pa prekinuti pregovori o usaglašavanju projekta Južni tok sa evropskim pravilima, nije jedna od učesnica u tom projektu i ne finansira ga, ali da i pored toga, kako je rekao, moramo naći rešenje da bi se Juzni tok realizovao.
Zamenik ruskog ministra energetike je napomenuo da je planirano da prve količine gasa Juznzim tokom, od oko 15 milijardi kubika, dođu do Bugarske do kraja 2015.godine, a da pun kapacitet gasovod postigne do kraja 2018.
Izvor: tanjug.rs
The post JUŽNI TOK: Izgradnja počinje u oktobru appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgradnja »Južnog toka« počinje u oktobru

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014

BEOGRAD/BUDIMPEŠTA - Puna izgradnja gasovoda "Južni tok" u Srbiji počeće u oktobru, najavio je zamjenik direktora za projekte u ruskom "Gaspromu" Aleksandar Siromjatin...Na skupu o mogućnosti korišćenja prirodnog gasa u dunavskom regionu, koji se održava u Budimpešti, Siromjatin je rekao da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izgradnja Južnog toka u Srbiji u oktobru

Izvor: Prva.rs, 16.Sep.2014

On je istakao će se radovi na Južnom toku u Srbiji odvijati bez obzira na situaciju u Bugarskoj u kojoj su radovi na Južnom toku trenutno suspendovani dok se projekat ne usaglasi sa pravilima EU...Siromjatin je na konfereniciji o mogućnosti korišćenja prirodnog gasa u Dunavskom regionu u Budimpesti,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.