Izvor: BalkanRock.com, 26.Okt.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemir u zagrebačkom Kavezu

Foto: Marina Uzelac

Program Glazbenog lonca u zagrebačkom Kavezu u petak, 4. studenog, ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

„Svemir je uglavnom prazan prostor“, piše na Facebook stranici Svemira. No Svemir Zvonke Obajdin zapravo je ispunjen glazbom koju piše i izvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << od 2009. godine, u početku kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa.

Prvi album jednostavnog naziva „Svemir“ objavljuju 2012. godine u vlastitom izdanju, a već s prvijencem dolaze na godišnje top liste najboljih albuma alternativne glazbe. Iste godine mijenja se i postava benda te bend od tog trenutka djeluje u sadašnjoj postavi – Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir.

Bend 2014. godine ponovno vlastitim snagama objavljuje drugi album „Tako jako“ koji polučuje još veći uspjeh od prvijenca i svoje mjesto nalazi na regionalnim listama najboljih albuma. Ovog proljeća objavljen je i treći, njihov najzreliji album „Male laži“. Aktualni singl „Dunjina pjesma“ na neki je način, prema riječima Zvonke Obajdin, posveta Lou Reedu kao jednom od njenih velikih uzora, a tekst je napisala imajući na umu njegove pjesme sa ženskim imenima u naslovu (Lisa says, Candy says, Stephanie says).

„Dunjina pjesma“ ovih će dana dobiti i svoje video izdanje s potpisom Marine Uzelac koja je do sada radila spotove za Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine i mnoge druge. Premijera videospota rezervirana je za Glazbeni lonac 4. studenog u Kavezu.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.