Fejsbuk otvorio kancelariju u Južnoj Africi

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk otvorio kancelariju u Južnoj Africi

Najpoznatija društvena mreža na internetu Fejsbuk otvorila je svoju prvu kancelariju u Africi kako bi učvrstila svoje poslovanje u ovom delu sveta.

Prema saopštenju Fejsbuka, kancelarija u najvećem gradu u Južnoj Africi, Johanesburgu, doprineće povećanju broja korisnika kojih sada ima 120 miliona u Africi, od kojih 80 odsto pristupa sajtu sa mobilnih telefona.

Potpredsednik Fejsbuka za razvoj regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << van Severne Amerike Nikola Mendelson rekao je da 52 odsto prihoda kompanije od reklamiranja dolazi izvan SAD i Kanade.

Južnoafrički digitalni strateg Tobi Šapšak rekao je da je subsaharska Afrika, drugo najbrže rastuće tržište telekomunikacija na svetu posle Azije, ističući njen značaj za Fejsbuk i druge društvene mreže.

Kako je navedeno na sajtu Fejsbuka, ova društvena mreža već ima kancelarije u južnoj i istočnoj Aziji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.