Vulin:  EU ne odgovara na apel Srbije za pomoć u problemu migranata

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: EU ne odgovara na apel Srbije za pomoć u problemu migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da nema odgovora Evropske unije na apel da se Srbiji pomogne da reši problem sve većeg broja migranata.

- Ne mogu da razumem da EU čeka da joj se završe godišnji odmori, da bi rekla nešto o pitanju migranata. Ovo nije problem Srbije. Problem migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija nije niti napravila niti će ga rešiti. Ovaj problem mora da se rešava zajedno sa EU - rekao je Vulin.

On je dodao da je od finansijske pomoći EU važnije da ona (EU) formuliše šta hoće sa migrantima, jer se za sada ne zna kakva je njena politička volja.

Vulin je ponovio da je pomoć Evrope Srbiji u suočavanju sa problemom velikog broja migranata do sada bila mala.

- EU ima dva puta. Ili će pomoći da se na severu Afrike ponovo vrati mir da ovi ljudi imaju razlog da se vrate ili će ih primiti na teritoriju EU. Treći put ne postoji -  istakao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.