Volonteri čiste Obrenovac

Izvor: Akter, 20.Sep.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri čiste Obrenovac

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, američki ambasador Majkl Kirbi, predsednik Foruma poslovnih lidera i predsednik izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Frederik Kuen, kao i brojni volonteri iz raznih kompanija, učestvovali su danas u sanaciji kuća i objekata pogođenih poplavama u Obrenovcu

Devenport je rekao da se ovom akcijom podržavaju napori građana Obrenovca da se vodi efikasna borba >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << protiv posledica strašnih majskih poplava.

Civilno društvo ima veliku ulogu u toj borbi i u angažovanju građana. Mi smo bili veoma impresionirani rezultatima njihovog rada u Obrenovcu i radom volontera iz drugih zemalja, rekao je on.

Devenport je istakao da je bitno da dođe do konkretnih rezultata u popravci privatnih kuća, napominjući da je EU izdvojila dosta novca.

Kirbi je rekao da je, kada je poslednji put bio u Obrenovcu, čistio bazen i ocenio da je mnogo toga što građani mogu da urade, a da to ne uključuje novac.

Mi smo pomogli sa nešto novca, pomogla je i EU i mnoga privatna lica i kompanije dajući novac ili robu kako bi omogućili povratak u Obrenovac, rekao je Kirbi.

Ovo što radim danas je nešto za šta novac nije potreban, već samo volja i sporemnost za rad, dodao je američki ambasador.

Kuen se saglasio da Kirbijem da nije sve u novcu, već u volji da se pomogne i istakao da je to dobra poruka koju privatne kompanije šalju svima.

Želimo da pokažemo da privatan biznis nije ovde samo da bi pravio novac, već hoće da bude deo društva, kazao je Kuen.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da o katastrofi koja je pogodila tu opštinu najbolje govori podatak da je iz jedne kuće od 50 kvadrata izvađeno dve i po tone vode.

On je izrazio nadu da će za nekoliko meseci biti rekonstruisani svi objekti koji su po kategorizaciji dobili sredstva.

Čučković se zahvalio u ime Obgrenovčana koji su od SAD dobili master kard u iznosu od 330 evra za kupovinu nameštaja ili bele tehnike.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.