Vlada Kosova razočarana

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova razočarana

Priština -- Vlada Kosova saopštila je da je razočarana odlukom Srbije da odbaci predlog iz Brisela ali je dodala da i dalje veruje da je dijalog jedino rešenje.

Iz Vlade Kosova su saopštili da ostaju posvećeni tom procesu.

"Predlog koji je podnela Evropska unija doprineo bi miru, evropeizaciji i stabilnosti i označio bi početak zaključenja istorijskog konflikta u regionu", navodi se u saopštenju Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova.

U tom saopštenju se, takođe, navodi da je Kosovo već napravilo niz kompromisa koji su kulminirali u takozvanom Ahtisarijevom paketu.

"Tokom celog procesa Vlada i institucije Kosova bile su spremne za teške odluke, na dobrobit Kosova i njegove evropske budućnosti", navodi se u saopštenju

Savetnik premijera Kosova Bekim Čolaku ocenio je danas ranije da je neprihvatanje sporazuma u Briselu "privremena odluka" Vlade Srbije.

Nisam očekivao da će nešto bolje izaći iz ovih razgovora, sa tom državom nikad nismo mogli da se dogovorimo, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština razočarana ali ostaje posvećena dijalogu

Izvor: Kurir, 08.Apr.2013

Predlog koji je podnela EU doprineo bi miru, evropeizaciji i stabilnosti i označio bi početak zaključenja istorijskog konflikta u regionu, navodi se u saopštenju..PRIŠTINA - Prištinska vlada saopštila je večeras da je razočarana odlukom Srbije da odbaci predlog iz Brisela ali je dodala da i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.