Vilhelm: Nema zamora od proširenja EU

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Nema zamora od proširenja EU

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm je na panelu "Prelivanje geopolitike na ekonomiju" na Kopaonik biznis forumu 2015. istakao da nije ispravno verovati u postojanje zamora od proširenja Evropske unije, posebno kada je reč o zemljama zapadnog Balkana.

- Postoji utaban put i konsenzus unutar EU da zemlje zapadnog Balkana postanu članice EU i to što je pre moguće. Očigledno je da neki uslovi moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se ispune, poput onih u vezi sa evropskim zakonodavstvom, ali imam neku vrstu utiska da srpska vlada pominje zamor kao izgovor za trenutnu situaciju u Srbiji - rekao je Vilhelm.

Ambasador Nemačke je istakao da je u pitanju potpuno pogrešna percepcija viđenja stvari, da se za nešto što nije urađeno za izgovor koristi zamor od proširenja.

- Kada govorimo o poglavlju 35 jasno je da srpska vlada zajedno sa prištinskom mora da primeni sporazum iz aprila 2013. Nema zamora od proširenja. Ponavljam EU ima dosta unutrašnjih problema, ali to ne utiče na politiku proširenja - rekao je Hajnc Vilhelm.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.