Uhapšeno 400 krijumčara heroina

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 400 krijumčara heroina

Široka mreža krijumčara heroina, koja je u EU unosila velike količine droge, raskrinkana je.

Mreža je rasturena posle istrage zajedničkog tima, koju je uz podršku Evropola sproveo Evrodžast.

Uhapšeno je gotovo 400 osumnjičenih i zaplenjeno je 100 kilograma heroina, kao i kokain, kanabis i novac u kešu, navodi u saopštenju Evropol.

Kriminalna grupa, koja je delovala iz svojih baza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Austriji, Nemačkoj i Makedoniji, unosila je heroin preko "balkanske rute" i distribuirala je u nekoliko evropskih zemalja.

Posle istrage koja je počela 2010, izvedeno je nekoliko akcija službi u Austriji, Nemačkoj, Holandiji i Makedoniji, nakon čega su usledila hapšenja, kako bi dalje delovanje ove mreže bilo onemogućeno.

Istraga je bila usmerena na više organizovanih kriminalnih grupa, koje su međusobno sarađivale i delovale iz Makedonije.

Njihov cilj bio je da proslede visoko kvalitetni heroin u Evropu po veoma niskim cenama i rašire mrežu krijumčarenja narkotika, naročito u Nemačkoj i Austriji.

Oblasti delovanja pojedinih pripadnika mreže bile su strogo poređane po hijerarhiji, a članovi na nižim nivoima poznavali su samo mali broj članova grupe, dok za vođe nisu ni znali, navodi se u saopštenju.

Članovi su uglavnom angažovani u Makedoniji gde su imali mogućnost za dobru zaradu, a zatim su odlazili u Beč i Frankfurt, gde su imali jasno određene uloge.

Oni su uglavnom mešali, pakovali i transportovali heroin iz Makedonije ili ga krijumčarili iz Holandije u različite zemlje Evrope.

Zajednički istražni tim najpre je okupljen kako bi uništio kriminalnu organizaciju u Makedoniji, kao i njene ogranke u Beču i Frankfurtu. Tim je radio na tim lokacijama, kao i u Roterdamu, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeno 400 dilera heroina, kokaina, kanabisa...

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014

Široka mreža krijumčara heroina, koja je u EU unosila velike količine droge, raskrinkana je...Mreža je rasturena posle istrage zajedničkog tima, koju je uz podršku Evropola sproveo Evrodžast...Uhapšeno je gotovo 400 osumnjičenih i zaplenjeno 100 kilograma heroina, kao i kokain, kanabis i novac...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.