U evrozoni i u februaru negativna inflacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U evrozoni i u februaru negativna inflacija

Inflacija u zemljama evrozone ostala je u februaru negativna i cene su nastavile da padaju, saopštila je danas statistička agencija EU (Eurostat).

U februaru je inflacija iznosila minus 0,3 odsto, dok je prethodni mesec bila minus 0,6 odsto.

Kako navodi Eurostat, treći mesec uzastopno u zemljama u zoni evra beleži se deflacija - pad cena.

Evropska centralna banka preduzela je u januaru odgovarajuće mere da bi sprečila deflaciju budući da pad cena na duži period donosi pad potrošnje i smanjenje plata, te i državnih prihoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Najniža nezaposlenost od aprila 2012.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015

Stopa nezaposlenost u 18 zemalja evrozone nastavila je u januaru da opada i dostigla najniži nivo od aprila 2012. godine, saopštila je danas statistička služba EU - Eurostat...Stopa nezaposlenosti u januaru bila je 11,2 odsto, a u decembru 2014. 11,3 odsto...Ukupno 18,06 miliona ljudi bilo je nezaposleno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Smanjen pad cena u zoni evra

Izvor: EurActiv Srbija, 02.Mar.2015

Zona evra je u februaru treći mesec za redom zabeležila smanjenje cena, saopštio je 2. marta evropski statistički zavod Eurostat. Pozitivna vest je da je pad prepolovljen. Smanjena je i nezaposlenost na najniži nivo od aprila 2012, dok je u celoj EU nezaposlenost na najnižem nivou od oktobra 2011.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.