Tusk i Mogerini umesto Van Rompeja i Ešton

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk i Mogerini umesto Van Rompeja i Ešton

Lideri Evropske unije imenovali su večeras poljskog premijera Donalda Tuska za naslednika Hermana Van Rompeja na čelu Evropskog saveta, dok će Ketrin Ešton naslediti italijanska šefica diplomatije Federika Mogerini, objavio je Van Rompej na svom Tviter nalogu.

Reč je o očekivanoj odluci. Diplomata koji je insistirao na anonimnosti rekao je ranije da je to odlučeno nakon intenzivnih konsultacija koje su evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lideri imali tokom letnje pauze i potvrđeno na dvodnevnom neformalnom sastanku ministara inostranih poslova EU koji je danas završen u Milanu.

O ovim nominacijama će se glasati u Evropskom parlamentu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini i Tusk umesto Ešton i Van Rompeja

Izvor: Akter, 30.Avg.2014

Lideri Evropske unije imenovali su poljskog premijera Donalda Tuska za naslednika Hermana Van Rompeja na čelu Evropskog saveta..Ketrin Ešton nasledila je italijanska šefica diplomatije Federika Mogerini, objavio je Van Rompej na svom Tviter nalogu...Reč je o očekivanoj odluci. Diplomata koji je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.