Turski ministar: Članstvo u EU je važno, ali to nije jedina opcija Turske

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ministar: Članstvo u EU je važno, ali to nije jedina opcija Turske

Visoki turski zvaničnik Omer Čelik izjavio je danas da je Turskoj članstvo u Evropskoj uniji važno, ali da to nije "jedina opcija" te države.

Omer Čelik, novi ministar zadužen za odnose s EU, takođe je rekao da EU primenjuje "dvostruke standarde" kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Njegovi komentari dolaze u jeku tenzija između Turske i EU zbog zahteva Unije zarad bezviznog režima za građane Turske.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropska unija je zatražila da Turska razmotri reformu svojih antiterorističkih zakona i suzi definiciju "terorizma" i "terorističkog dela" kako bi njeni građani mogli da bez viza putuju u Evropu.

Turski zvaničnici zapretili su da će suspendovati sporazume s EU ako ne ispuni obećanja, ugožavajući dogovor o zaustavljanju talasa mogranata u Evropi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.