Trebaće mnogo novca, ali otvaramo poglavlje 27

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trebaće mnogo novca, ali otvaramo poglavlje 27"

Beograd -- Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković očekuje da će se poglavlje 27 u pregovorima sa EU koje se odnosi na životnu sredinu otvoriti ove godine.

Ona je novinarima na konferenciji o bezbednosti hrane rekla da očekuje da će to poglavlje biti otvoreno "bez merila".

Bogosavljević Bošković je izrazila očekivanje da će Srbija u toku pregovaračkog procesa dobiti dodatan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << period za primenu zakona iz oblasti koji su usklađeni sa EU.

"Istina je da će za to trebati mnogo novca, ali u sličnoj poziciji su bile i mnoge druge zemlje u periodu pred pristupanje EU i uspevale su da dobiju produžene rokove", kazala je ona.

Bogosavljević je dodala da očekuje da će Srbija dobiti dodatni rok i da će uspeti da ispuni ono što se od nje očekuje u oblasti zaštite životne sredine.

Ona je istakla da su otpadne vode "najskuplji" problem, jer zahtevaju velike infrastrukturne projekte i velika ulaganja.

"Očekujemo da ćemo za ova pitanja dobiti najduži period za usklađivanje sa propisima EU", navela je ministarka poljoprivrede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.