Talas nezadovoljstva se širi: Junker je kriv, ostavka...

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talas nezadovoljstva se širi: "Junker je kriv, ostavka..."

Prag -- Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek kaže da šef Evropske komisije Žan-Klod Junker nije uspeo da zadrži Veliku Britaniju u EU i da treba da podnese ostavku.

"U ovom trenutku, smatram da Junker nije prava osoba za tu poziciju. Na čelu Komisije treba da bude čovek od poverenja i vredan poštovanja, sposoban da kaže Britancima: 'Želimo da ostanete', a Junker to nije učinio", rekao je Zaoralek na češkoj državnoj televiziji.

On je podsetio na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Junkerovu izjavu da Velika Britanija treba što pre da počne proceduru izlaska iz Unije i optužio ga da je bio neaktivan po pitanju britanskog referenduma.

Zaoralek je dodao da Junker nije jedini kojeg treba kritikovati, ocenivši da je "pođednako važan i problem evropskih elita".

Podsetimo, predsednik Evropske komisije je rekao da raspad odnosa EU-UK nije “prijateljski razvod“, ali nije i da je postojala “duboka ljubavna veza“.

Za ostavku Junkera, ali i predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca založio se i lider austrijske FPO Hajnc Kristijan Štrahe, koji je istakao da je to neophodno kako bi se pokrenule korenite reforme Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.