THE INDEPENDENT: Istupanje iz EU Veliku Britaniju bi koštalo 224 milijarde dolara

Izvor: 011vodič.com, 28.Apr.2015, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

THE INDEPENDENT: Istupanje iz EU Veliku Britaniju bi koštalo 224 milijarde dolara

VELIKA Britanija će izgubiti 224 milijarde dolara ako istupi iz Evropske unije – pokazalo je istraživanje Fonda „Bertelsman”.
Kako je objavio londonski The Independent pozivajući se na to istraživanje, posledice za Ujedinjeno Kraljevstvo imale bi „dugoročni karakter”. Najveće gubitke bi pretrpeli britanski finansijski sektor, hemijska i automobilska industrija.
Analitičari fonda razmotrili su >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nekoliko scenarija mogućeg razvoja britanske ekonomije do 2030. u slučaju da London napusti EU.
Prema jednom, Britanija bi mogla imati status poput Švajcarske i zadržati trgovinske odnose sa državama – članicama EU. U najgorem slučaju, Britanci bi izgubili sve trgovinske sporazume a to bi ih koštalo gubitka BDP od 0,6 do 3 odsto.
Lider Laborističke partije Ed Miliband – za razliku od britanskog premijera Dejvida Kamerona – smatra da bi istupanje iz EU za njegovu zemlju bilo „prava katastrofa”.
#fakti
The post THE INDEPENDENT: Istupanje iz EU Veliku Britaniju bi koštalo 224 milijarde dolara appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.