Šta će Arapima toliko zemlje na Balkanu? Put u EU

Izvor: B92, 14.Feb.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će Arapima toliko zemlje na Balkanu? Put u EU

Arapi kupuju na desetine hektara napuštene zemlje posavskih Hrvata,prenose regionalni mediji, ističući da im je to karta za EU.

U Republici Srpskoj Arapi pod maskom sarajevskih firmi kupuju na desetine hektara napuštenih vezanih parcela i prave zelenu vezu od Federacije BiH, preko dobojske opštine i Posavine, do izlaza na Savu, odnosno Hrvatsku i EU, piše "Euroblic", pozivajući se na izvor iz Geodetske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprave Republike Srpske.

“Običan građanin nema mogućnost da kupovinu parcela posmatra kroz topografske karte i stekne uvid kako je ta kupovina zemljišta unapred isplanirana, kako bi se zatvorio krug”, rekao je izvor iz Geodetske uprave.

"Euroblic" saznaje kako je uglavnom reč o zemlji Hrvata koji su otišli ​​iz Posavine. Proteklih dana, piše list, alarmirane su republičke institucije, među kojima na prvom mestu Geodetska uprava, na čiju adresu je stiglo nekoliko pisama u kojima se upozorava na plansku kupovinu zemljišta u Republici Srpskoj.

"Kada pogledate kako precizno biraju parcele u Srpskoj, dobijete jasan uvid kako je reč o planskoj kupovini zemljišta", kaže izvor lista, koji navodi da kompanije koje se bave kupovinom zemljišta na području Posavine imaju sedište u Sarajevu i Zenici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta će Arapima toliko zemlje na Balkanu?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2017

Arapi kupuju na desetine hektara napuštene zemlje posavskih Hrvata,prenose regionalni mediji, ističući da im je to karta za EU...U Republici Srpskoj Arapi pod maskom sarajevskih firmi kupuju na desetine hektara napuštenih vezanih parcela i prave zelenu vezu od Federacije BiH, preko dobojske opštine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.