Srbija ne sme da postane karantin pred vratima EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija ne sme da postane karantin pred vratima EU "

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović smatra da će migrantski talas rasti tokom zimskih meseci, i da će Srbija trpeti još veće pritiske da primi migrante na svoju teritoriju.

Popović je u intervjuu za ruski Radio Ruska služba novosti rekao da će, uprkos očekivanjima, priliv migranata splasnuti sa hladnijim vremenom, poslednji izveštaji ruskih i nemačkih bezbednosnih službi, govore suprotno.

Istakao je i da je zabrinut za nacionalnu bezbednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "posebno posle saznanja da su dvojica izršilaca terorističkog napada u Parizu, prošlog meseca slobodno boravili na teritoriji Srbije".

EU, tvrdi Popović, uvodi rigoroznije mere kontrole granica i uskoro će potpuno obustaviti prihvat migranata, što znači da će svi migranti koji ne uspeju da se domognu zemalja zapadne Evrope, ostati trajno na Balkanu, a najveći deo njih u Srbiji.

Komentarišući nove mere za propuštanje migranata na makedonskoj i srpskoj granici, Popović je ocenio da je nemoguće izvršiti podelu migranata na izbeglice iz ratom zahvaćenih zemalja i ekonomske migrante.

"Nemoguće je izvršiti takvu podelu, kao što je nemoguće znati da li se među migrantima nalaze potencijalni teroristi, jer ne znamo identitet ljudi koji svakodnevno ulaze na teritoriju Srbije. Najveći broj migranata ulazi bez ličnih dokumenata, dakle nelegalno, najčešće se registruju pod imenom Ahmed i skoro svi kažu da su rođeni 1. januara", naveo je Popović.

On smatra da Srbija treba da se ugleda na EU i da na isti način štiti svoje granice, "umesto što oprema državne i vojne objekte za trajni prihvat migranata".

"Srbija ne sme da postane rezervna zemlja i karantin za migrante pred vratima EU", zaključio je Popović.

387

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Migrantski talas će rasti tokom zime

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović smatra da će migrantski talas rasti tokom zimskih meseci, i da će Srbija trpeti još veće pritiske da primi migrante na svoju teritoriju...Popović je u intervjuu za ruski Radio Ruska služba novosti rekao da će, uprkos očekivanjima, priliv...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.