Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sorensen podržao rad CIK-a BIH

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen i šefovi misija zemalja članica EU akreditovanih u BiH pozvali su sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju i najavili da će EU rasporediti oko 30 timova za praćenje izbora 12. oktobra.

Ambasadori EU na današnjem sastanku s predsjednikom Centralne izborne komisije CIK BiH Stjepanom Mikićem istakli su da u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << podržavaju CIK i njen rad na obezbjeđivanju poštivanja svih propisa u izbornom procesu.

Iz CIK-a je saopšteno da su oni pozdravili angažman posmatračkih misija ODIHR/OEBS-a, te pozdravili domaće posmatrače i njihovo učešće, naglašavajući njihovu važnost za transparentnost izbornog procesa.

Takođe, obavijestili su CIK da će EU u BiH rasporediti oko 30 timova za praćenje izbora 12. oktobra.

"Pozivamo sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju. Pozivamo ih da se uzdrže od retorike podjela i da se fokusiraju na konkretna pitanja koja su od važnosti za građane. Takođe, pozivamo građane da glasaju na opštim izborima", rekao je Sorensen.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pozvali političke stranke i kandidate da poštuju pravila

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2014

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen i šefovi misija zemalja članica EU akreditovanih u BiH pozvali su sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju i najavili da će EU rasporediti oko 30 timova za praćenje izbora 12. oktobra...Ambasadori...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.