Prvi znaci pada - prvo Bregzit, sada i Minhen

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi znaci pada - prvo Bregzit, sada i Minhen

Berlin -- Poslovno poverenje u Nemačkoj palo je u julu, prema prvom ispitivanju raspoloženja nemačkih kompanija otkako je Britanija glasala za izlazak iz Evropske unije.

Indeks poslovnog poverenja, koji izračunava nemački ekonomski institut Ifo, pao je u julu na 108,3 poena sa 108,7 poena iz juna, prenosi agencija Frans pres.

"Pad poverenja je posledica znatno nižih optimističnih poslovnih očekivanja kompanija", navodi se u saopštenju šefa Ifo, Klemensa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fuesta.

Poslednji napadi u Nemačkoj bi, kako poručuju iz Ifo, mogli oslabiti ekonomsko raspoloženje i u narednim mesecima.

Ekonomisti Ifo su, takođe, saopštili da u ovoj godini očekuju rast nemačke ekonomije od 1,7 odsto, i da ostaju pri proceni rasta od 1,6 odsto za 2017. godinu.

U Ifo-voj anketi je učestvovalo oko 7.000 kompanija, navodi agencija Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.