Izvor: Danas, 06.Feb.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokredit i EU finansiraju inovativna preduzeća

Beograd - - Evropski investicioni fond i Prokredit banka sklopili su sporazum o finansiranju inovativnih preduzeća u sedam zemalja, što će dovesti do većeg kreditiranja inovativnih malih i srednjih preduzeća, kao i malih preduzeća sa srednjom tržišnom kapitalizacijom kroz InnovFin - EU finansijski fond za inovatore. Kako je saopštio Prokredit, novi sporazum omogućava toj banci da koristi budžet od 250 miliona evra za finansiranje inovativnih firmi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Bugarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji i Srbiji.

Cilj InnovFin SME garantnog sporazuma je da podstakne banke da kreditiraju MSP, kojima su potrebne investicije i/ili poslovni kapital za istraživanje, razvoj i inovacione aktivnosti, a sve uz finansijsku podršku EU.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.