Pomoć Svilajncu iz EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Svilajncu iz EU

Iz programa pomoći poplavljenim područjima Evropska Unija je dala milion evra opštini Svilajnac. Deo novca namenjen je rekonstrukciji jedinog vrtića koji je od javnih objekata najviše oštećen. Za sledeću fazu preventivnih mera EU je izdvojila 50 miliona evra, a ambasador EU u Srbiji Majkl Davenport je istakao da se na tom broju neće stati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Evropska Komisija je predložila Evropskom parlamentu da se izdvoji još suma od 60 miliona evra za Srbiju iz fonda Solidarnosti. I u ovom kontekstu mogu da kažem da se Srbija tretira kao da je već članica EU", kaže Davenport.

Zorica Đorđević, direktorka vrtića " Dečija radost'' ističe da očekuje da će već u decembru i za Novu godinu raditi punim kapacitetom i primitisvu decu koja su bila u vrtiću na sam dan poplave.

Više od 70 kuća u Svilajncu čeka na rekonstrukciju. Devet domaćinstava među kojima je i porodica nesrećno nastradalog rudara Željka Miletića dobiće nove kuće od 85 kvadrata, a donacije će obezbediti i osnovni nameštaj.

" Ono što smo mi molili je da ova porodica ima prioritet. Oni su u međuvremenu imali jednu nesreću. Otac ove divne dece je nastradao u rudniku Rembas tako da će ovo biti prva kuća koja će da se radi", Predrag Milanović- predsednik opštine Svilajnac.

" Mi očekujemo u najbržem roku da se napravi kuća, da se vratimo svojoj kući sa decom", kaže Vera Lazić- supruga nastradalog rudara Željka Miletića.

Oko 200 poljoprivrednika dobilo je i pakete privredne pomoći, 250 kilograma semenske pšenice i 300 kg mineralnog đubriva po osobi je još jedan vid pomoći koju je Davenport uručio.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.