Ovo je nova Britanija, imamo viziju

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je nova Britanija, imamo viziju"

Britanska vlada će otvoriti tri nova predstavništva u SAD u cilju promovisanja poslovnih i ekonomskih odnosa posle odluke Velike Britanije da izađe iz EU.

Izabrani su gradovi Mineapolis u Minesoti, Rali u Severnoj Karolini i San Dijego u Južnoj Karolini zbog ekonomske produktivnosti i ustanovljenih istraživačkih i razvojnih institucija, navodi se u saopštenju ministarstva, koje prenosi agencija Rojters.

"U okviru naše ambiciozne vizije o otvorenoj i spoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << orijentisanoj britanskoj ekonomiji je i širenje našeg uticaja na najvažnijim tržištima širom sveta, a ova tri grada nude izvanredne mogućnosti za podsticanje trgovine i investicija", navodi se u unapred pripremljenom govoru britanskog ministra za međunarodnu trgovinu Lijama Foksa, koji će danas odžati u Čikagu.

Foks trenutno boravi u trodnevnoj poseti SAD, navodi Rojters, dodajući da je on takođe izjavio da će tek po izlasku iz EU, Britanija moći da pregovara sa SAD o bližim trgovinskim odnosima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.