Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 06:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTRA RETORIKA BEZ REZULTATA Vlada "oduvala" Ugljaninove pretnje

Vlada je odbila zahtev Sulejmana Ugljanina da se akcioni plan za nacionalne manjine revidira, iako je on zapretio da će se žaliti EU.

Ugljanin, predsedavajući Koordinacijom nacionalnih saveta nacionalnih manjina, zatražio je u pretećem tonu od Vlade reviziju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u okviru poglavlja 23, jer, kako je naveo, taj plan ne sadrži ključne obaveze države prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacionalnim manjinama.

Tom prilikom on je od Vlade Srbije zatražio da revizijom budu uključeni predlozi svih manjina.

- Zahtevamo da se tim dokumentom jasno definišu aktivnosti koje država treba da preduzme, nosioci, rokovi i izvori finansiranja za njihovu realizaciju. Tražimo i da novi akcioni plan dobije saglasnost Saveta za nacionalne manjine - kazao je Ugljanin, koji je i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća.

Ako se ovako nastavi, Koordinacija će biti prinuđena da od Evropske unije traži da zaustavi pregovore sa Srbijom o ovim poglavljima, zapretio je Ugljanin.

Njegove pretnje, međutim, glatko su odbijene, o čemu je javnost izvestila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, navodeći da ne postoji razlog za reviziju tog dokumenta.

- To je plan koji je donet konsenzusom i u čijoj su pripremi učestvovali predstavnici 21 nacionalne manjine - rekla je Brnabićeva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oštra retorika bez rezultata: Vlada ne shvata ozbiljno Ugljaninove prijetnje

Izvor: SandzakPress.net, 24.Okt.2016

Vlada je odbila zahtjev Sulejmana Ugljanina da se akcioni plan za nacionalne manjine revidira, iako je on zaprijetio da će se žaliti EU. Ugljanin, predsjedavajući Koordinacijom nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, zatražio je u prijetećem tonu od Vlade reviziju Akcionog plana za ostvarivanje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.