Nemac: Ne na hrvatsku plažu, neću da me neko vara

Izvor: B92, 24.Maj.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemac: Ne na hrvatsku plažu, neću da me neko vara

Za sve države u EU važi zakon po kom je zabranjeno imati različite cene za lokalce i strance, ističu turisti.

I dalje ne jenjavaju reakcije na dvostruki cenovnik, za domaće i strane goste, koji je u svom kafiću Roki bar uveo rovinjski ugostitelj Damir Hubar, pa je dva “kapućina” naplatio 76 kuna. Upravo je ta priča završila u javnosti, a vest su preneli i nemački mediji, što ne ide naruku domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turizmu.

Kako piše Novi list, putem mejla javili su se turisti iz Nemačke nezadovoljni dvostrukim cenovnikom iz Rovinja, kako bi poručili da upravo zbog toga neće da letuju u Hrvatskoj - Bernd Vegner iz Berlina odlučio je da letovanje u Hrvatskoj zameni onim na grčkim ostrvima.

"Danas sam u nemačkim novinama pročitao da neki hrvatski restorani nude kafu po dva posebna cenovnika. Jedan za domaće, a drugi za strane goste, kao u nerazvijenim zemljama. Moja je porodica ovog vikenda odlučivala je gde ćemo na letovanje. Imali smo dve mogućnosti - Hrvatska ili Grčka. Ali zbog ovog odlučili smo se za Grčku jer ne želimo da nas neko vara. Za sve države u Evropskoj uniji važi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cene za lokalce i strance. Zato vam zahvaljujem što ste objavili tu vest. Nadam se da će mnogo ljudi pročitati ovaj članak i izbegavati Hrvatsku ubuduće dok se tome ne stane na kraj", pisao je ovaj ogorčeni nemački turista.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PISMO OGORČENOG NEMCA: Nikad više u Hrvatsku, ne želimo da nas varaju!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2016, 15:15

...Među njima je i Bernd Vegner iz Berlina koji je odlučio da se pismom obrati Novom listu i kaže da je posle pročitanog članka o dvostrukim cenovnicima odlučio da će ove godine letovati u Grčkoj umesto u Hrvatskoj.."Moja porodica je ovog vikenda želela da odluči gde ćemo ići na letovanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.