Najdžel priznao: Prevarili smo glasače Bregzita!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najdžel priznao: Prevarili smo glasače Bregzita!

Jedan od pokretača Bregzita i lider evroskeptične i desničarske partije UKIP Najdžel Faraž priznao je u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji, da će 350 miliona funti koje Britanija nedeljno šalje u EU, ići u britansko zdravstvo u slučaju Bregzita, jednostavno ne može da ispuni.

Britanci su u četvrtak izglasali izlazak iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evropske unije, a u petak je, samo tri sata posle proglašenja rezultata, Faraž priznao da je priča od 350 miliona funti u zdravstvenom sistemu obećanje koje neće moći da ispuni.

- Jednostavno to ne mogu da garantujem - rekao je Faraž i šokirao voditeljku koja ga je podsetila da je veliki deo od 17 miliona glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije to uradilo, između ostalog, zbog tog obećanja.

- To je bila greška, nismo smeli to da kažemo - rekao je Faraž kroz smeh, dodajući da on to lično nikada nije rekao.

Voditeljka nije odustajala: - Čekajte, 17 miliona je glasalo za vas između ostalog i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila greška?

- Tako je - odgovorio je Faraž.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.