Nagradno foto takmičenje „Moj eko selfi“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 05:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradno foto takmičenje „Moj eko selfi“

EU info point Novi Sad, povodom Zelene nedelje 2015. organizuje nagradno takmičenje za učenike srednjih škola Novog Sada i Vojvodine, pod nazivom „Moj eko selfi“. Konkurs je otvoren do 12. juna u 12 časova.

Na konkursu mogu da učestvuju učenici i učenice svih razreda bilo koje trogodišnje i četvorogodišnje srednje škole sa teritorije Vojvodine.

"Moj eko selfi" podrazumeva fotografiju na kojoj je prikazano na koji način autor/ka provodi slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vreme u prirodi, na otvorenom, u parku, na jezeru, reci ili nekom drugom mestu.

U takmičenje ulaze samo one fotografije na kojima se vidi da autor/ka prirodu čuva i ponaša se prema njoj zaštitnički i blagonaklono.

Jedan autor/ka na takmičenje može poslati samo jednu fotografiju na kojoj je obavezno on/ona, ali mogu biti i njegovi prijatelji ili porodica.

Fotografije se šalju mejlom na adresu officens@euinfo.rs . U telu mejla potrebno je napisati osnovne podatke o autoru/ki: ime i prezime, datum rođenja, naziv škole, poštansku i internet adresu.

Konkurs je otvoren do 12. juna u 12 časova.

EU info point u Novom Sadu i stručni žiri izabraće 3 najbolje fotografije. Nagrade su vaučeri za kupovinu knjiga u iznosu od 3 000 dinara za prvonagrađenu fotografiju i 2 000 din za drugo i treće mesto. Pored vaučera, vlasnici najboljih fotografija dobiće i poklon pakete promotivnog materijala EU info pointa Novi Sad.

Pobednici konkursa biće proglašeni 19. juna na Facebook stranici EU info point Novi Sad  kao i na sajtu www.euinfo.rs .

Zelena nedelja 2015. godine obeležava se na različite načine širom Evrope. Evropska nedelja održivog razvoja traje od 30. maja do 5. juna 2015. godine. Cilj obeležavanja nedelje održivog razvoja jeste podsticanje i bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promovišu održivi razvoj.

Priroda je od vitalnog značaja za čovekovo zdravlje i blagostanje. Svi mi zavisimo od hrane, energije, vazduha, vode i sirovina koje čine život mogućim i pokreću razvoj. Planetu delimo sa izuzetnom prirodnom raznolikošću koja je izvor inspiracije, učenja i rekreacije; deo našeg kulturnog nasleđa i doprinos kvaliteta života.

Zelena nedelja se ogleda u promovisanju dobrobiti koje dobijamo iz prirode i osmišljavanju načina na koje je možemo zaštititi. Zelena nedelja nudi jedinstvenu priliku za debatu i razmenu iskustava i dobre prakse iz oblasti očuvanja i zaštite životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.