NOVI UDAR: EU pooštrava sankcije Rusiji

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI UDAR: EU pooštrava sankcije Rusiji

Početkom februara nova imena biće dodata na postojeću crnu listu osoba kojima su uvedene sankcije

BRISEL - Evropska unija će pooštriti sankcije protiv Rusije i proruskih separatista u istočnoj Ukrajini tako što će početkom februara dodati imena na postojeću crnu listu osoba kojima su uvedene sankcije, saopšteno je sinoć u Briselu. Šefovi diplomatija EU odlučili su i da do septembra produže >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postojeće sankcije protiv pojedinaca.

Ministri EU sankcije su obrazložili „zabrinutošću“ zbog, kako je navedeno, „bezobzirnog bombardovanja civilnih područja, naročito u Marijupolju, i nedavnog zaoštravanja sukoba u Donjecku i Lugansku na istoku Ukrajine“.

Političko rešenje

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini rekla je da se uporedo vode diplomatski napori za održavanje novog sastanka u Minsku kako bi se posredovalo u sprovođenju sporazuma ruske i ukrajinske strane o mirnom političkom rešenju na istoku Ukrajine.

HAOS Poslednji lider SSSR upozorava, avioni nadleću evropu

GORBAČOV: VUKU NAS U RAT!

Poslednji lider SSSR Mihail Gorbačov izjavio je da je između Rusa i Amerikanaca objavljen novi hladni rat, koji bi mogao da preraste i u oružani konflikt.

- Stalno slušamo o sankcijama Amerike i EU protiv Rusije. Jesu li oni izgubili glavu? Amerika se izgubila u dubinama džungle i vuče nas za sobom. Da budemo iskreni, SAD nas uvlače u novi hladni rat, otvoreno pokušavajući da slede svoju genijalnu ideju da uvek moraju da trijumfuju - naglasio je Gorbačov.

Istovremeno, juče je obelodanjeno da su britanski borbeni avioni opet presreli dva ruska bombardera koja su se približila vazdušnom prostoru Britanije. Oni su detektovani u sredu iznad Lamanša, južno od Engleske, nakon čega su britanski lovci „tajfun“ uzleteli iz dve baze u Engleskoj i Škotskoj i otpratili ruske letelice.

Stara priča

EU OPET KRIVI RUSIJU

Ministri EU sinoć su ponovo optužili Rusiju rekavši da ona snosi odgovornost za sve veću podršku separatistima i naglasili su da očekuju da se Rusija angažuje kako bi separatisti okončali neprijateljstva i potpuno prihvatili sporazum iz Minska, uključujući i povlačenje teškog naoružanja. Na jučerašnjem sastanku takođe je ocenjeno da se napredak mora ostvariti i povlačenjem naoružanih i stranih grupa, vojne opreme, boraca i plaćenika uz obezbeđivanje ukrajinsko-ruske granice i postavljanjem stalnih posmatrača OEBS. Osim toga, evropski ministri zatražili su vanredne izbore u Donjecku i Lugansku, sveopšti nacionalni dijalog i ustavne reforme i decentralizaciju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.