Maltežani najdeblji, Rumuni najmršaviji u EU

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maltežani najdeblji, Rumuni najmršaviji u EU

Maltežani su najdeblja nacija u Evropskoj uniji, a Rumuni su najmršaviji, navodi se u podacima evropske statističke agencije Eurostat.

Svaka šesta osoba u Evropskoj uniji je gojazna, što je oko 15,9 odsto populacije. Debljina je izraženija među starijim i manje obrazovanim stanovništvom, navodi Eurostat.

Maltežani su najviše pogođeni ovim problemom jer je 26 odsto tamošnjeg stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gojazno. Hrvatska je na 21. mestu s 18,7 odsto gojaznih. Od Hrvata su deblji Litvanci, Mađari, Estonci, Britanci, Česi i Sovenci.

Na drugom kraju spektra su Rumuni s 9,4 odsto gojaznnih, Italijani sa 10,7 odsto i Holanđani s 13,3 odsto.

Izuzetak su stariji od 75 godina. Eurostat objašnjava da je što je grupa starija, to je broj gojaznih veći. Prema tim podacima, samo 5,7 odsto osoba do 24 godine je gojazno, dok je među onima između 65 i 74 godine gojazno čak 22,1 odsto.

Statističari su našli i jasnu vezu između obrazovanja i debljine. Među niskoobrazovanima procent gojaznih je 19,9, a među visokoobrazovanima 11,5.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.