Malo selo Gostuša dobilo nagradu Evropske unije

Izvor: DobreVesti.rs, 31.Maj.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo selo Gostuša dobilo nagradu Evropske unije

BEOGRAD - Studija konzervacije malog sela Gostuša na obroncima Stare planine sa oko 80 žitelja koji se bave stočarstvom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, nagrađeno je prestižnom nagradom Evropske Unije (EU) i Evropa Nostre ovoga meseca u Madridu.

 
Ovo selo sa okolnim naseobinama koje broji ukupno 300 kuća izgrađenih davnom napuštenom tehnikom gradnje s kamenim krovnim pokrivačem i očuvanim centralnim ognjištem i zemljanim podovima, moguće je zaštiti kao ambijentalnu celinu, rekla je vođa projekta na izradi Studije i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš Elena Vasić Petrović.

Pre dve godine započeo...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.