Malo interesovanje prekograničnih Mađara za referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo interesovanje prekograničnih Mađara za referendum

Interesovanje Mađara van Mađarske za referendum o imigrantskim kvotama koji će se održati 2. oktobra je malo i nedeljno u proseku "jedva hiljadu ljudi" zatraži upis u spisak onih koji će pismom glasati na referendumu, piše budimpeštanski Mađar nemzet (Magyar Nemzet), pozivajući se na podatke Nacionalne izborne komisije. Na referendumu koji je inicirala mađarska Vlada će 2. oktobra biti postavljeno sledeće pitanje: "Da li želite da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropska unija ima pravo da odredi obavezni prihvat nemađarskih državljana u Mađarskoj, bez saglasnosti parlamenta?".

Mađarska vlada vodi kampanju da birači na referendumu zaokruže "ne".

Upis je moguć do 17. septembra, a do sada se u njega upisalo oko 114.000 dvojnih državljana iz Rumunije, 29.000 iz Srbije i 2.100 iz Nemačke.

Mađar nemzet je zaključio da je to jako malo u odnosu na brojku od 800.000 novih dvojnih mađarskih državljana, od kojih je 700.000 punoletnih, preneo je portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.