Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Nelegalne migracije dovele do napada u Barseloni

BUDIMPEŠTA - Teroristički napad u Barseloni je rezultat nedostataka u migracionoj politici EU, jer je otvorila granice umjesto da ih učini nesavladivim, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

On je rekao da EU mora da se zaštiti i da stanovnicima Evrope garantuje bezbjednost.

"Evropa mora svoje granice zone Šengena da učini nesavladivim i da promijeni migracionu politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zvaničnika u Briselu", rekao je Sijarto.

Mađarski ministar je naglasio da je očigledno da su nelegalne migracije i terorizam međusobno povezani, prenosi TASS.

Sijarto je izrazio uvjerenje da posljednji teroristički napadi ukazuju na rastuću prijetnju terorista Evropi i dodao da će mađarske vlasti preduzeti sve neophodne korake za ponovno uspostavljanje nivoa bezbjednosti u Evropi, da će zaštiti svoje granice od nelegalnih prelazaka i kontrolisati talas ilegalnih migranata.

U terorističkom napadu koji je izvršen juče u Barseloni poginulo je 14 osoba, a među više od 80 povrijeđenih je i jedna Mađarica, kojoj je u napadu slomljena ruka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.