Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska:Fabijusova procena šokantna i neosnovana

Mađarske vlasti kritikovale su danas stav šefa francuske diplomatije Lorana Fabijusa, da je stav nekih istočnoevropskih zemalja prema krizi izbeglica sa kojima se suočava Evropska unija skandalozan, optuživši ga za "šokantno i neosnovano" prosuđivanje.

"Umesto šokantnog i neosnovanog prosuđivanja, trebalo bi se usmeriti na pronalaženje zajedničkog rešenja za Evropu", rekao je šef mađarske diplomatije, Peter Sijarto.

Sijarto je u izjavi koju je prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agencija MTI, dodao da će Ministarstvo spoljnih poslova u ponedeljak pozvati na konsultacije predstavnika francuske anbasade, zbog Fabijusovih izjava.

"Izgleda da neki u Evropi još ne mogu da shvate pod kakvim se dramatičnim pritiskom nalazi Mađarska, zbog migracija preko Zapadnog Balkana", poručio je Sijarto.

"Dobar Evropljanin je onaj koji poštuje evropska pravila", dodao je on.

"Šengenska pravila jasno propisuju svim članicama EU da štite same sebe i spoljne granice EU. Mađarska to i radi, a ograda (na granici sa Srbijom) takođe predstavlja ispunjenje obaveza prema Uniji", zaključio je Sijarto.

Fabijus je juče izjavio da je skandalozan stav jednog broja istočnoevropskih zemalja prema krizi izbeglica sa kojima se suočava Evropska unija.

Fabijus je posebno ukazao na žičanu ogradu duž Mađarske granice sa Srbijom koja treba da spreči ulazak izbeglica.

Mađarska je članica EU i bezvizne zone šengena koja je ove godine presrela više od 140.000 izbeglica koje su, iz Srbije, ušle u njenu teritoriju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska štiti samu sebe i spoljne granice EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2015

Mađarske vlasti kritikovale su danas izjavu šefa francuske diplomatije Lorana Fabijusa da je stav nekih istočnoevropskih zemalja prema krizi izbeglica sa kojima se suočava Evropska unija skandalozan, optuživši ga za "šokantno i neosnovano" prosuđivanje..."Umesto šokantnog i neosnovanog prosuđivanja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.