MSP RF: Nove sankcije EU potvrđuju nepostojanje želje da se nađe izlaz iz krize u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF: Nove sankcije EU potvrđuju nepostojanje želje da se nađe izlaz iz krize u Ukrajini

31.07.2014. -

Nove sankcije, koje je EU uvela Ruskoj Federaciji potvrđuju odsustvo političke volje i želje da se nađe izlaz iz krize u Ukrajini, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova RF.

Naglašeno je da su aktivnosti EU u suprotnosti sa propisima STO, restriktivne mere u finansisjkoj sferi imaju negativne posledice i po banke EU, koje posluju u RF.

MSP je upozorio da sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << mogu da utiču na ekonomsku situaciju u Evropi, posebno, da izazovu rast cena na energetskom tržištu.

U diplomatskom resoru je nerazumevanje izazvala odluka EU da uvede zabranu trgovine oružjem sa RF.

Moskva je razočarana nesposobnošću EU da igra svoju ulogu u globalnim poslovima, „sramota je što Evropska unija govori rečima Vašingtona“, naglašeno je u MSP RF.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/Bernt Rostad/cc-by    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.