Kraljičin šešir kao zastava EU - koincidencija ili poruka?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljičin šešir kao zastava EU - koincidencija ili poruka?

Britanska kraljica Elizabeta pojavila se u sredu u parlamentu u plavom kompletu i šeširu čiji dezen veoma podseća na zastavu Evropske unije, a mediji se pitaju da li je to bila koncidencija ili sublimirana poruka.

Društvene mreže preplavljene su slikama i komentarima povodom kraljičnog pojavljivanja u parlamentu, prenosi Rojters.

Ona je u sredu u govoru poslanicima iznela strategiju vlade premijerke Tereze Mej o izlasku Britanije iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU.

Tom prilikom, nije nosila krunu već plavi šešir ukrašen plavim cvetovima sa sjajno žutom sredinom u centru - baš kao zastava EU, plava sa žutim zvezdicama.

"Kraljica drži govor o planovima za Bregzit noseći šešir koji neobično liči na evropsku zastavu", objavio je antievropski list Dejli mejl na Tviter nalogu.

Drugi su postavljali na Tviteru montirane slike na čijoj jednoj polovini je kraljica sa ovim šeširom, a na drugoj zastava EU.

Neki veruju da je kraljica namerno nosila baš ovakav šešir.

Kao šef države, britanski monarh se uzdržava od zauzimanja javnog stava o političkim pitanjima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.