Kraj blokade: Hrvatska dala zeleno svetlo za pregovore Srbije i EU

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj blokade: Hrvatska dala zeleno svetlo za pregovore Srbije i EU

Hrvatska je odblokirala otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i Evropske unije, saznaje "Blic". To znači da će Srbija početi pregovore o poglavlju 23 do kraja juna.

Kako "Blic" saznaje, Hrvatska će do srede dostaviti mišljenje na Akcioni plan Srbije za poglavlje 23, čime će biti odblokiran proces evropskih integracija Srbije.

Naime, na sastanku Radne grupe za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evropske unije u sredu, na dnevnom redu je i otvaranje poglavlja 23, koje je Hrvatska do sada blokirala postavljanjem novih uslova.

Predstavnici Hrvatske poslednja dva meseca blokiraju evropski put Srbije i otvaranje poglavlja 23, postavljajući kao uslove pitanje regionalne nadležnosti suda za ratne zločine, zastupljenost hrvatske manjine u parlamentu i saradnju sa Haškim sudom.

Da bi se pripreme za otvaranje poglavlja 23 nastavile, potrebna je jednoglasna odluka svih zemalja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zagreb demantuje da je odblokirao otvaranje poglavlja 23

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016

Hrvatska je odblokirala otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i Evropske unije, javlja RTS, dok Zagreb demantuje ovu informaciju...Naime, RTS je javio da će Hrvatska do srede dostaviti mišljenje na Akcioni plan Srbije za poglavlje 23, čime će biti odblokiran proces evropskih integracija Srbije....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.