Kitarović: Ne blokiramo Srbiju, insistiramo na kriterijumima

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Ne blokiramo Srbiju, insistiramo na kriterijumima

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je danas da ta država ne blokira Srbiju na putu ka članstvu u EU, ali je istakla da će Zagreb nastaviti na insistiranju da Beograd ispuni kopenhaške, madridske i ostale kriterijume.

Naglasivši da je Hrvatskoj u interesu da Srbija što pre uđe u članstvo, Grabar-Kitarović je izjavila da je danas sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem vodila otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dijalog i raspravu i da ga je pozvala da Srbija i Hrvatska sva nerešena pitanja reše za stolom.

“Pozvala sam Nikolića da Srbija i Hrvatska sednu za sto i dogovorm rešimo pitanja oko Poglavlja 23 i da definišemo prelazne i druge mere za definisanje obaveza koje je Srbija preuzela kako bi se omogućilo otvaranje Poglavlja 23”, rekla je Grabar-Kitarović u Sarajevu, u izjavi za medije posle sastanka lidera jugoistočne Evrope u Brdo-Brioni procesu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.