Karamarko: Hrvatska neće blokirati ulazak Srbije u EU

Izvor: Danas, 07.Apr.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Hrvatska neće blokirati ulazak Srbije u EU

Zagreb - Prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko kaže da Hrvatska neće blokirati Srbiju na ulasku u EU, jer želi da razvija dobre odnose sa susedima i da se granice EU pomere još više na istok, što uključuje ulazak Srbije i BiH u EU, ali je i dodao kako se pritom moraju zadovoljavati standardi koje nameće EU.

Srbija mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zadovolji neke standarde koje nameće EU i koje bi morala da usvaja kroz mukotrpne pregovore. Sve zavisi od Srbije, rekao je Karamarko.

"Srbija ne može da figurira kao mini Hag", odgovorio je na pitanje novinara može li poglavlje 23 biti prva prepreka.

Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da očekuje da će se otvorena pitanja Srbije i Hrvatske rešavati bilateralno i da to ne bi trebalo da utiče na pregovarački proces sa EU.

"O bilateralnim pitanjima treba pregovarati. Sigurna sam da i Hrvatska ima interesa da razgovara o tome", rekla je šefica pregovaračkog tima Srbije za Radio-televiziju Srbije.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.