Kako je Rusija zaradila 2,46 milijarde zahvaljujući Bregzitu?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Rusija zaradila 2,46 milijarde zahvaljujući Bregzitu?

Rusija je računovodstveno prihodovala 2,46 milijardi dolara u protekla 24 sata zbog odluke Britanije da napusti Evropsku uniju, prenosi portal "Intelinjuz".

Rusija je od 2006. godine nagomilala ogromne rezerve zlata, a cena tog plemenitog metala je, na vest o Bregzitu, značajno skočila.

Međutim, udeo funte u deviznim rezervama Rusije je isto tako veliki, a njena vrednost je danas drastično pala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << po objavljivanju rezultata referenduma.

Uprkos prošlogodišnjem kolapsu cena nafte, devizne rezerve Rusije su povećane, zahvaljujući pozitivnom suficitu tekućih plaćanja, pa su tako bruto međunarodne rezerve Rusije sredinom juna dostigle najviši nivo u ovoj godini, od 393,9 milijardi dolara.

Udeo zlata u rezervama Rusije je porastao sa dva odsto iz 2006. godine na 13 odsto u ovom trenutku, saopštila je nedavno centralna banka Rusije. Vrednost zlatnih rezervi Rusije je preko noći skočila, jer je cena tog plemenitog metala uzletela na vest o Bregzitu.

Od početka godine, cene zlata su se snažno oporavile, sa nivoa od oko 1.000 dolara za uncu na 1.266 dolara uoči održavanja referenduma u Britaniji 23. juna.

Zahvaljujući Bregzitu, Rusija je na zlatnim rezervama zaradila 3,7 milijardi dolara, a njihova vrednost je početkom ove nedelje iznosila 54 milijarde dolara.

Nažalost, najveći deo te zarade je odmah nestao zbog sunovrata vrednosti funte, koja je u elektronskom trgovanju, između zatvaranja berze 23. juna i otvaranja 24. juna, pala za 8,3 odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.