Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Mar.2012, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska zbog EU "pojačava" granicu sa BiH

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da će Hrvatska, prema obavezi zbog članstva u EU, do kraja godine na granici s BiH imati dva granična policajca na kilometar, dok je do nedavno standard bio jedan policajac na svaka dva kilometra na granici dugoj hiljadu kilometara. "Pred ispunjenjem smo tog cilja i još moramo rasporediti 450 policajaca. To ćemo učiniti do kraja godine. Naravno, ti policajci moraju proći i obuku. Mi imamo akcioni plan i ovim ispunjavamo šengenske zahtjeve", rekao je Ostojić, koji u svojstvu posmatrača učestvuje na Savjetu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova u

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Hrvatska planira ulazak u šengenski prostor 2015. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2012, 15:01

ZAGREB - Hrvatska planira da uđe u šengenski prostor u kome nema graničnih kontrola dvije godine poslije ulaska u članstvo, 1. jula 2013. godine, najavio je ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić koji je u Briselu učestvovao na sastanku Savjeta za pravosuđe i unutrašnje poslove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.