Evropska podrška unapređenju infrastrukture na jugu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska podrška unapređenju infrastrukture na jugu Srbije

Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski progres finansiraće sa milion i po evra 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije, saopštio je danas Evropski progres.

Ukupan budžet svih projekata, uz doprinos opština u vrednosti od 336.703 evra, procenjen je na 1.843.567 evra.

Aktivnosti Evropskog progresa - programa koji doprinosi održivom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom - Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Upravni odbor Evropskog progresa je odobrio finansiranje projekata koji će prvenstveno poboljšati efikasnost i delotvornost sistema za vodosnabdevanje, uslove rada u školama, sportskim salama i centrima za kulturu, kao i kvalitet i dostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga, navodi se u saopšrenju .

Takođe se ukazuje da će nekoliko projekata dati neposredan doprinos povećanju energetske efikasnosti u lokalnim samoupravma, kao i ekonomskom razvoju kroz stvaranje boljih uslova za poslovanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za lokalnu infrastrukturu 1,5 miliona evra

Izvor: JUGpress.com, 25.Avg.2016

BEOGRAD..Evropska unija i Vlada Švajcarske će , preko razvojnog programa Evropski PROGRES finansirati sa milion i po evra 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije...Upravni odbor Evropskog PROGRESa je na osnovu administrativne, programske i tehničke evaluacije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.