Evropska podrška infrastrukturnom projektu u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska podrška infrastrukturnom projektu u Vranju

VRANJE

Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko razvojnog programa Evropski PROGRES finansirati 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije sa milion i po evra, medju njima i projekat u Vranju.

Vranju je odobren projekat ,,Unapređenje infrastrukture u Slobodnoj zoni u okviru plana detaljne regulacije zone Bunuševac 2”. Evropski PROGRES izdvaja 191.392 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a grad Vranje 21.809 evra. Ugovor o realizaciji projekta potpisao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Upravni odbor Evropskog PROGRES – a je na osnovu administrativne, programske i tehničke evaluacije predloga podnetih u okviru javnog poziva odobrio finansiranje projekata koji će prvenstveno poboljšati efikasnost i delotvornost sistema za vodosnabdevanje, uslove rada u školama, sportskim salama i centrima za kulturu, kao i kvalitet i dostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga. Nekoliko projekata će dati neposredan doprinos povećanju energetske efikasnosti u lokalnim samoupravma, kao i ekonomskom razvoju kroz stvaranje boljih uslova za poslovanje.

„Razvoj infrastrukture je od ključnog značaja za unapređenje konkurentnosti programskih opština. On predstavlja preduslov za sve činioce koji neposredno utiču na razvoj – od obrazovanja do proizvodnje, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta. Tako se unapređuje ukupan kvalitet života ljudi i pruža mogućnost da ostanu da žive i rade u svojim sredinama“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRES – a.

Tokom implementacije odabranih projekata doprineće se unapređenju i poštovanju principa dobrog upravljanja (odgovornosti, efikasnosti, transparentnosti, učešća građana i nediskriminacije) u opštinama u kojima će se sprovoditi projekti.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Više od milion i po evra za infrastrukturu na jugu Srbije

Izvor: NiskeVesti.rs, 30.Avg.2016, 13:19

Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski progres finansiraće sa milion i po evra 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije, saopštio je Evropski progres.Ukupan budžet svih projekata, uz doprinos opština u vrednosti od 336.703 evra,...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.