Eliades: Kipar pruža snažnu podršku Srbiji na putu ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eliades: Kipar pruža snažnu podršku Srbiji na putu ka EU

Nije pitanje da li će Srbija ući u EU, već kada, poručio je danas ambasador Kipra u Beogradu Konstantinos Eliades istakavši da Kipar "od sveg srca" podržava Srbiju na njenom putu ka EU.

"Željno čekamo dan kada će se Srbija pridružiti Uniji", rekao je ambasador Eliades koji je bio gost na Visokoj turističkoj školi strukovnih studija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu, (VTŠ).

Kipar je ušao u EU 2004. godine u tzv. „Velikom prasku" zajedno sa još devet država južne, centralne i istočne Evrope.

Istočnomediteransko ostrvo Kipar se danas predstavilo na VTŠ nadahnutim govorom ambasadora Eliadesa o turističkim potencijalima njegove domovine, izlaganjem turističkih poslenika iz te zemlje koji sarađuju sa srpskim turističkim agencijama i nastupom mladih igrača iz folklorne grupe "Karoceris" iz Larnake, saopšteno je iz te visokoškolske ustavnoe.

Kipar, ili Afroditino ostrvo, kako ga još zovu, sa površinom od 9. 251 kvadratnih kilometara (km2), treće je po veličini ostrvo u Sredozemnom moru.

Direktan doprinos turizma BDP-u Kipra u 2016. godini bio je 21,4 odsto, a očekivanja su da će do 2027. godine porasti na 26,6 odsto.

Turizam je tokom prošle godine generisao 26.500 radnih mesta, odnosno, 80.500 ukoliko se računaju širi efekti turizma. U periodu od narednih deset godina očekuje se da će ovaj broj preći 100.000.

Glavni izvor prihoda u turizmu Kipra su inostrani dolasci, koji su obezbedili preko 2,5 milijardi evra tokom prošle godine. U ovoj godini očekuje se dolazak blizu 3,5 miliona gostiju, dok su očekivanja za 2027. godinu preko 4,7 miliona turista sa potrošnjom od 3,8 milijardi evra, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Puna podrška Kipra evropskom putu Srbije

Izvor: RTS, 24.Maj.2017

Ambasador Kipra u Beogradu Konstantinos Eliades rekao je da nije pitanje da li će Srbija ući u EU, već kada. Ističe da Kipar "od sveg srca" podržava Srbiju na njenom putu ka EU. . "Željno čekamo dan kada će se Srbija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.