EU usvojila široke ekonomske sankcije protiv Rusije

Izvor: BKTV News, 29.Jul.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU usvojila široke ekonomske sankcije protiv Rusije

Evropska unija usvojila je danas široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku kad je reč o Ukrajini, saopštili su izvori EU.

Nove mere prevazilaze mere zamrzavanja sredstava i zabrane viza koje su dosad uvedene i nameću ograničenja u finansijskom, vojnom i energetskom sektoru kako bi Rusija platila veću cenu kontinuirane intervencije i podrške koju pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << proruskim aktivistima u Ukrajini, prenosi AFP.
Među novim merama je, pre svega, mogućnost ograničenja pristupa ruskih banaka evropskim tržištima kapitala, što bi moglo da ugrozi preduzeća za pružanje finansijskih usluga koja posluju u Rusiji, navode francuski mediji.
Izvor: tanjug.rs
The post EU usvojila široke ekonomske sankcije protiv Rusije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.