EU odobrila 2,7 miliona evra za regulciju Resave

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila 2,7 miliona evra za regulciju Resave

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je danas Tanjugu da je Evropska unija Svilajncu odobrila 2,7 miliona evra za regulaciju reke Resave kroz celu teritoriju opštine.

Reč je o 15 kilometara toka reke, a regulacija podrazumeva izradu novih nasipa kroz Svilajnac i atare sela Sedlare i Subticu, i potpunu regulaciju reke kroz poljoprivredno zemljište, objasnio je Milanović.

- Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove godine da se radovi pokrenu i budu završeni i da Svilajnac više nema probleme sa izlivanjem Resave, kakve je imao - rekao je Milanović.

Resava je u maju prošle godine donela Svilajncu nezapamćene poplave i nanela šteu stanovništvu i privredi veću od 1,5 milijardi dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.