EU neobaveštena o pretnjama terorista

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU neobaveštena o pretnjama terorista

Zvaničnici Evropske unije nisu dobili nikakvo obaveštenje o planovima terorista da napadnu evropske institucije, saopšteno je iz sedišta Unije.

Portparolka Evropske komisije Pija Arenkilde Hansen rekla je novinarima, povodom spekulacija da su džihadisti planirali napade na zgrade EU, da nema informacije o nekoj konkretnoj pretnji, prenosi Tanjug.

Belgijski mediji objavili su juče, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozivajući se na izvore iz tužilaštva, da su službe bezbednosti osujetile planove džihadista Islamske države da izvedu niz terorističkih akcija u Briselu.

Vlasti nisu otkrile nikakve dodatne informacije o teroristima i njihovim planovima, a u Evropskom kvartu, u kome su sedišta većine evropskih institucija, nisu primećene dodatne mere obezbeđenja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.