Džonson: Sada možemo da imamo nove i bolje odnose sa EU

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Sada možemo da imamo nove i bolje odnose sa EU

Lider kampanje za izlazak Britanije iz Evropske unije Boris Džonson izjavio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti sa "intenziviranjem saradnje" sa EU i da će zemlja i dalje imati pristup jedinstvenom tržištu Unije.

- I dalje će biti slobodne trgovine, pristupa jedinstvenom tržištu - naveo je u tekstu za Telegraf Džonson.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prema njegovim rečima, Britanija sada može da ima nove i bolje odnose sa EU bazirane na slobodnoj trgovini.

Džonson, koga mnogi vide i kao budućeg premijera Britanije, istakao je da za Britaniju "nema žurbe" što se tiče izdvajanja iz EU.

Ekonomija je u dobrim rukama, poručio je Džonson, navodeći da je guverner Engleske banke Mark Karni odradio odličan posao.

HARIZMATIČNI SKANDALMAJSTOR Ko je Boris Džonson, mogući premijer Britanije

- Pošto je referendum okončan, sada će on moći da nastavi sa poslom, a da ne bude na političkoj liniji vatre - naveo je Džonson, bivši gradonačelnik Londona.

Džonson je odbacio pozive škotske premijerke Nikole Stardžon za novim referendumom o nezavisnosti, naglasivši da "nije uočio istinsku želju" za tako nečim, preneo je BBC.

U četvrtak se u Britaniji na referendumu 52 odsto građana izjasnilo za izlazak iz EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Može li Bregzit da ubije Rols Rojs?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2016

Neočekivani ishod britanskog referenduma uplašio je deo auto-industrije, iako je Rols Rojs, dok je berza tonula, trljao ruke jer mu ide na ruku slabljenje funte...- Što se kratkoročnih efekata tiče, odluka Britanije da izađe iz EU neće uticati na naš svakodnevni posao. Kako će to uticati na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.