Donacijom EU poboljšana infrastruktura 27 fakulteta

Izvor: Beta, 31.Okt.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacijom EU poboljšana infrastruktura 27 fakulteta

BEOGRAD, 31. oktobra 2014. (Beta) - Donacijom Evropske unije od 30 miliona evra poboljšana je infrastruktura na 27 državnih fakulteta u Srbiji, rečeno je na predstavljanju rezultata projekta "Unapredjenje infrastrukture visokoškolskih ustanova" (HETIP) u petak u Beogradu.

"Na nekima je izvršena sanacija, dok su na drugima obnovljene čitave laboratorije. Stigla je brojna oprema koja omogućava našim studentima i naučnicima da se ukljuce u svetske obrazovne tokove", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je ministar prosvete Srdjan Verbić na svečanosti u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što je zgrada Rektorata u Beogradu obnovljena prema standardima koji su predvidjeni za spomenike kulture i u nju ugradjen lift prilagodjen potrebama osoba sa invaliditetom.

Devenport je podsetio da od subote počinje rad nova Evropska komisija, i ocenio da je to "velika prilika" za ubrzanje evropskih integracija i proširenja Evropske unije.

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da rezultati HETIP projekta predstavljaju "konkretnu dobit" koju gradjani očekuju da vide od približavanja Srbije Evropskoj uniji.

U okviru projekta, EU je uložila milion evra za nabavku savremene opreme na Fakultetu za fiziku u Beogradu, a studenti fizike, astrofizike i meteorologije obavljaće vežbe i praktičnu obuku u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u drugim evropskim zemljama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.